woensdag 26 augustus 2009

Nu alle orkanen en tropische stormen inmiddels achter ons liggen en we over precies een maand vertrekken is het inmiddels weer veilig om een nieuw stukje te schrijven over de voorbereidingen voor onze reis.........alleen valt er niks meer te schrijven over de voorbereiding,
dan maar wat anders:

Hoe is het gekomen dat we nu alweer voor de 3e keer naar Florida gaan.

Laat ik bij het begin beginnen: In 2005 was ik weer eens bezig met de zoveelste reis naar Disneyland Parijs te plannen. Een collega van mij die errug vaak naar Amerika is geweest vroeg mij:“Joh je bent nou al zo vaak in Disneyland Parijs geweest waarom ga je niet eens naar Florida.“

Florida?? Antwoordde ik ja hoor weet je wel wat dat kost. Nou dat zou misschien best eens mee kunnen vallen en ik moest maar eens naar een informatiedag van American Vacations (een reispecialist op het gebied van reizen naar………….juist ja).

Afijn kijken kost geen geld dus wij op een Zaterdag middag naar die infodag die in een hotel gehouden werd. Wat ons daar overkwam??? Een wereld ging voor ons open en we raakten al snel aan de praat met Teo van bovengenoemd reisbureau. Zou je een offerte willen? Nou ja dat wilde we dan wel en in mijn hoofd zag ik mezelf al zitten in Florida.

2 weken later kwam er dan een mailtje met een offerte. Ik opende de mail en wat bleek? De reissom viel zo mee dat we meer dan de helft van de reissom al zo konden betalen. Erica en ik keken elkaar aan en toen was het gebeurd. We zijn dezelfde week nog naar het reisbureau gegaan om alles vast te zetten.

En zo geschiede het dat we op 3 Juni 2006 bloednerveus in het vliegtuig zaten richting Amerika. Afijn wat er daar allemaal gebeurd is weet de trouwe lezer allang en de niet trouwe lezer…ja had je ons oude weblog maar moeten lezen ;-p

Teruggekomen schreef Erica haar moeder dat ze het vermoeden had dat dit niet de laatste keer was dat we naar Amerika gingen.

Ze kon geen groter gelijk krijgen. Want koud 4 maanden later begon het toch weer te kriebelen. Zullen we weer? Ja we zullen weer.

Afijn werd besloten we gaan naar New York. Ja das wel leuk maar als je zoveel betaald voor een vliegticket (toch altijd het duurste van de hele reis) wil je ook niet na 5 dagen naar huis. Zullen we er dan nog wat dagjes Orlando achteraan plakken kwam ik met het idee.

Ja dat was wel een idee.

Zo gezegd zo gedaan en 5 Mei 2007 bevonden we onszelf dan weer op de zo vertrouwde Amerikaanse bodem. Na 5 dagen New York (als we nu op TV beelden zien van New York kunnen we het nog steeds niet bevatten) zijn we doorgevlogen naar Orlando om daar 10 dagen te blijven. (Dit hele reisverslag is nog te lezen op http://www.verslaafdaanusa.punt.nl/)

Maar zoals het vaak gaat (een mens raakt snel verwend) was er toch nog 1 reis die we hoe dan ook MOESTEN maken. Een rondreis van 3 weken langs in het westen van de US of A

(San Fransisco, Las Vegas, Los Angeles enz). De vraag kwam, gaan we zelf rijden of maken we een georganiseerde reis.

Ja om dit te bepalen moeten we wel weten of het rijden daar iets voor ons is. En waar kan je dat nou beter testen als IN Amerika. Dus we zouden naar Amerika moeten om in een vertrouwde omgeving alvast gewend te raken aan het wegenstelsel aldaar.

Afijn vandaar ook deze vakantie. Dus eigenlijk is dit geen vakantie maar gewoon een studiereis.


Groetjes en tot gauw!!

Jeroen

2 opmerkingen:

 1. Whahahaha.... jij schrijft echt leuk Jeroen, ik lach me kapot :)
  Als dat nou niks wordt met de post he, dan moet je maar schrijver worden, van vakantieverslagen ofzo :)
  maarre ik zie je nog wel maar in ieder geval veel plezier en succes op je studiereis en wel goed opletten dan he, anders krijg je straks nog een onvoldoende en dat moeten we dus niet hebben :)
  Groetjes,
  Jolien

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw reactie!!!