dinsdag 23 juni 2009

Orlando in Cijfers

Niet iedereen snapt hoe groot Orlando is. Veel mensen vinden ons kleine kikkerlandje al groot. Daarom leek het me een mooie gelegenheid eens een stukje te wijden aan het complexe Orlando en het circus wat daar iedere dag van start gaat.

Om te beginnen moet je begrijpen dat de stad Orlando (dus niet het district) 242 vierkante kilometer beslaat. Op dit relatief kleine stukje land wonen 1.6 miljoen mensen Ongeveer 17,5 % van de bevolking van Orlando bestaat uit hispanics en latino's, 26,9 % is van Afrikaanse oorsprong en 2,7 % van Aziatische oorsprong.

Tussen deze lokale bevolking wandelen ook nog eens een kleine 40 miljoen toeristen ieder jaar door dit stadje. van deze 40 miljoen bezoeken er gemiddeld 25 miljoen de pretparken van Disneyworld, en u maar denken dat wij de enige idioten waren ;-))

Sommige zullen het al weten maar Orlando wordt ook wel eens de speeltuin van de wereld genoemd en daar hebben ze een goede reden voor.

In Orlando alleen zijn al meer dan 50 attractieparken en attracties te vinden waaronder Disneyworld, Universal Studio's en Seaworld. Deze attractieparken zijn bij elkaar goed voor zo'n 100.000 banen.

Het hotel waar wij naar toe gaan bevindt zich op de International Drive. Dit is een soort sociale hangplaats voor toeristen en ander gespuis wat de staat liever niet tussen het gewone volk in heeft.

Deze straat is 23 kilometer lang en op deze weg bevinden zich 485 winkels, 150 restaurants en meer dan 100 hotels. Wat zegt u toeristisch?? welnee hoe komt u erbij ;-))

Ik had het eerder al over de grootte van Orlando nl. 242 vierkante kilometer. Hiervan heeft Disney voorlopig 111 vierkante kilometer in gebruik. Dit stukje land hebben zij gebruikt om 4 pretparken, 2 waterparken, 25 resorts en 2 uitgaangs-gebieden te bouwen.

U snapt Orlando moet het vooral hebben van de toeristen. Deze toeristen komen en gaan iedere dag met 960 vluchten in en uit het beloofde land.

Even denken....ben ik mischien nog iets vergeten??.....Oh ja het weer.

In Orlando schijnt 360 dagen per jaar de zon (behalve als wij er zijn natuurlijk).
In September schijnt gemiddeld 8 uur zon per dag en is het er ca. 31 graden celcius
In Oktober gemiddeld 8 uur zon per dag en ca. 28 graden celcius. Kortom beter dan hier.

Nou dat was het wel zo'n beetje. Als we terug zijn van vakantie zullen we een korte toets afnemen bij alle lezers van dit log om te kijken of zei de info wel goed tot zich genomen hebben.

Groetjes,

Jeroen

3 opmerkingen:

 1. Nou ik wil wel de eerste zijn hoordie een reactie achterlaat, nog een paar weekies en dan is het weer zover!! Ik denk dat iedereen jaloers is op jullie en dat ze daarom niet reagere, hihii (grapje)

  Liefs,
  Els.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hellooooo dit is een probeersel om te kijken of het nu wel lukt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hii guys,

  Wat een verschrikkelijk leuk filmpje ha ha ha,
  kicke joh goed gedaan, wist dat je veel kon,maar dat je ze daar zover hebt gekregen om je verjaardag alvast aan te kondigen, fantastisch!! Hi hi.
  Nog paar weekjes dan is het zover, leuk hoor voor jullie!

  Knuffffffffffff.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw reactie!!!