vrijdag 9 oktober 2009

Dag 12: Backstage

We staan vanochtend weer vroeg op. Vandaag staat er namelijk iets bijzonders te gebeuren, we gaan backstage bij het Magic Kingdom. We worden om half 9 verwacht aan de poort.

De vorige avond hebben we besloten dat half 8 vroeg genoeg is maar we gaan pas om 8:10 weg en moeten ons toch nog haasten. Erica rijdt heen vandaag, herstel Erica vliegt heen vandaag. We scheuren over de I4 en komen lekker 10 min. voor aanvang aan bij het stadhuis van Magic Kingdom.

Eerst wordt ons gevraagd wat we vanmiddag willen eten, de tour duurt gemiddeld 4 uur en lunch is inbegrepen. Kijk dat snappen we dan weer wel. We kunnen kiezen uit een sandwich, kip, vis (Captain Iglo) of kip en vis. Omdat we grote eters zijn en hebberig kiezen we voor kip en vis zo hebben we lekker allebei.

Het is inmiddels 9 uur en het park gaat voor het klootjesvolk nu pas open. Alle kinderen groot en klein vliegen het park binnen en wij staan al rustig tegen een hekje met een flesje water alles eens te bekijken. De jaloerse blikken zijn niet te tellen.

Dan krijgen we een headset zodat we alles wat tourguide Mark te vertellen heeft goed kunnen horen een ideaal systeem. Eerst krijgen we een voorstelrondje, we moeten vertellen hoe we heten waar we vandaan komen en wat we graag zouden willen doen als we in Disneyworld mochten werken.

Ik ben Jeroen ik ben 29....uhhh sorry ik ben 30 jaar en ik doe Mickey Mouse na.

Afijn de tour kan beginnen.

We gaan op weg en krijgen in Main street al veel weetjes. Zo leren we dat main street USA omhoog loopt zodat je s'ochtends als je nog fris bent de klim aan kan en s'avonds als je moe bent rustig naar beneden loopt. Ook leren we dat 80 % van alle bezoekers start in Tomorrowland (lekker zeg komt ie nou mee). We lopen een stukje verder krijgen een eerste gelegenheid om de wc's te testen en dan gaan we in Jungle Cruise. Dit is een boottochtje door 5 continenten waar schijnbaar halve nijlpaarden leven, plastic planten groeien en 1600 mensen per uur doorheen varen (das snel.

Dan gaan we door een hekje en ineens staan we backstage. We komen als eerst bij een hele grote aluminiumbuis die een hoop herrie maakt. Mark legt ons uit dat dit een systeem is waarbij er zeg maar door het hele park een soort stofzuiger loopt die het afval opzuigt, scheidt en naar 1 punt brengt. WAUW MARK!!!!

Dan gaan we door het brandende zonnetje naar een loods waar de paradewagens staan. Dit is best wel apart om te zijn terwijl ze niet met charachters rijden. We leren dat deze wagens zo'n 20 uur op moeten laden om vervolgens 4 uur operationeel te kunnen zijn. We lopen een stukje verder en komen bij een groot bassin met water aan. Eindelijk denken we ff zwemmen. Maar nee dit is het water wat gebruikt wordt in de wildwaterbaan hier. Even ter vergelijking dit bassin is denk ik net zo groot als een 50 meter bad.

Dan is het weer tijd om uit dit gedeelte te vertrekken maar voordat we dat doen komen Woody en zijn vriendinnetje uit Toy Story net aangelopen en terwijl wij dit zien kleden ze zich rustig af. Eerst gaat het gezicht af. Dan de laarzen dit is een heel maf gezicht.

Het is inmiddels 12:00 dus tijd voor de lunch. We worden met 4 personen aan een tafeltje gezet en eten rustig ons bestelde maaltijd. De mensen tegenover ons zijn erg spraakaam (not) dus we hebben alle tijd om eens lekker te eten.

Hierna zetten we de headset weer op en gaan verder. We lopen een stukje langs het kasteel worden een trappetje afgeleidt en dan ineens sta je in een ondergronde gang, nou ja ondergronds.

Dit park van Disneyworld is eigenlijk op een hele grote dikke plaat beton gebouwd en het park zelf staat dus best hoog boven zeeniveau. In deze plaat beton hebben ze tunnels gemaakt die onder het hele park doorlopen waardoor iedereen rustig van plek naar plek kan lopen zonder uit de toon te vallen want zeg nou zelf een astronaut (tomorrowland) zou toch geen gezicht zijn in een wild west stadje (Frontierland). Voordat we verder gaan moeten we nog een eed afleggen dat we de geheimen die we gaan ontdekken nooit zullen navertellen. Ik hou mijn vingers gekruist dus ik mag hier gewoon lekker tikken.

De muren van dit ondergrondse stadje zijn volledig behangen met informatie voor de medewerkers van Disney. Er zijn onder andere bordjes met hele dialogen die je tegen mensen moet zeggen. En wij maar denken dat ze hier zo spontaan vriendelijk waren.

We lopen een stukje rond en krijgen uiteindelijk nog een video te zien van het gedeelte waar we niet zijn geweest (lees: mochten komen).

Dan gaan we weer een trappetje op en voor we het weten staan we weer boven en is de tour ten einde. Het was een hele leuke leerzame tour voor de echte Disneyfans.

We besluiten vanavond het vuurwerk te gaan bekijken van Magic Kingdom maar dan moeten we nog wel wat te doen hebben tot 8 uur. We besluiten om even naarAnimal Kingdom te rijden voor de Lion King show en de achtbaan. Dit doen we dan ook en daarna rijden we door naar Ponderosa Steakhouse op de Int. Drive om s'avonds weer terug te komen naar Disney voor het vuurwerk.

Zo gezegd zo gedaan. We stappen in de auto en ik loods hem naar het Steakhouse. Erica bestelt Kip en ik een steak. De kip is prima te eten de steak helaas niet. Hij smaakt als een oude schoenzool en zo ziet hij er ook uit. Ik besluit hem niet meer op te eten er is per slot van rekening ook nog een heel buffet. Eigenlijk heb ik na de steak al geen trek meer en besluit niet veel meer te eten.

Na het eten gaan we terug naar Magic Kingdom scoren nog een 3D brilletje voor Youri bezoeken een attractie en dan is het tijd voor de avondparade. Dat hebben nog meer mensen bedacht en als we aankomen op main street is het afgeladen. We vinden toch nog een aardig plekje en na de parade zoeken we alvast een plekje voor het vuurwerk...midden op straat wel te verstaan.

Hier raken we aan de praat met 2 mensen die ons eindelijk kunnen uitleggen waarom het zo druk is. 3 staten hebben besloten de herfstvakantie te verplaatsen en dat is uitgerekend nu. Hier heeft Disney slim op ingespeeld met een hoop aanbiedingen en daarom komt iedereen die nog wat geld op zijn spaarrekening heeft staan in onze vakantie naar Disney. We besluiten dat het niet eerlijk is.

S'avonds kijken we het vuurwerk (wederom schitterend) en gaan dan met de monorail naar het trammetje wat ons naar de auto brengt die ons weer naar het hotel moet brengen.

Om 11 uur strompelen we de hotelkamer binnen maar na een verkwikkende douche besluiten we dat we nog niet moe zijn. We kijken nog een film (50 first dates) en als deze om half 1 afgelopen is vinden we het mooi geweest. Morgen weer een dag

1 opmerking:

 1. Heyy Moppies,
  Was het goed bevallen achter de schermen< Hadden jullie ook van die vip kaartjes op zeker hihi hi.
  Ze hebbem jullie toch ook wel als zodanig behandeld he!
  Was wel vroeg opstaan he vanmorgen, maar ja dan heb je het park ook voor jezelf. Dinsdagavond heeft Jolien hier gegeten. Was erg gezellig. IK had goulash gemaakt, hebben zitten smikkelen.
  Nou, ik brei er weer een eind aan, moet ook nog even reageren op je andere stukje.
  Liefs,
  Els.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw reactie!!!