zaterdag 10 oktober 2009

Dag 14: The last whole day

Dag 14 staan we weer vroeg op. Het is namelijk de laatste volledige vakantiedag hier in Orlando en die willen we ten volste gebruiken.

Vandaag hebben we een dag met hoogtepunten langs alle Disneyparken gepland en zo wil het dus dat we om 8 uur s'ochtends in de auto zitten naar Disney Hollywood studios.

Als we aankomen is het nog niet zo heel druk maar das ook wel weer logisch want het park is nog geeneens open. Als de poorten dan toch open gaan is er echt serieus begeleiding nodig om dit in goede banen te leiden aangezien iedereen naar de nieuwste attractie van dit park wil Toy Story Midway Mania. De bedoeling is dat je met een 3d brilletje taarten naar een scherm gooit die uit een soort proppenschieter komen....je zal er wel geweest moeten zijn.

Wij lopen vrij voorop en na deze attractie en de Tower of Terror (van 13 verdiepingen naar beneden in 2 seconden) kunnen we door naar het volgende park: EPCOT.

Hier bezoeken we Soarin (met een deltavlieger over Californie) en Test Track (als Crash test dummy een testcircuit over. en we eten nog een broodje, nou ja broodje, als je hier een broodje met Turkey en kaas besteld krijg je bij gods gratie 2 plakjes kaas op 10 plakjes Turkey. Wel lekker maar in verhouding niet heel verstandig.

Park 3 is Animal Kingdom. Ik schrijf dit nu in 5 minuten op maar rond de tijd dat we hier aankomen is het al een uurtje of half 3.

Hier willen we een 3D show bezoeken en de achtbaan. Als we aankomen blijkt dat de wachtijd bij de achtbaan is opgelopen tot meer dan een uur. Deze besluiten we na spoedberaad dan ook snel te vergeten dus gaan we naar de 3D show en vertrekken daarna weer.

Dan is het alweer tijd voor het laatste park: Magic Kingdom.

Hier lopen we nog enige tijd ooelloos rond en besluiten dat het mooi geweest is. We zijn allebei kapot van deze dag, zijn bloedchagerijnig en willen of blijven of thuis zijn.

We vertrekken richting het Outback Steakhouse voor het afscheidsdiner. Hier nuttigen we eerst een bloomin Onion. Dit is een ui die door het beslag is gehaald en vervolgens gefrituurd en vervolgens eten we netjes onze zalm en kip op...Jeeeeee wat een feest.

Dan is de vakantie wat ons betreft echt afgelopen en we vertrekken naar het hotel voor de laatste nacht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie!!!